За поредна година Регионална библиотека Проф. Беню Цонев определи наградите

...
 За поредна година Регионална библиотека Проф. Беню Цонев определи наградите
Коментари Харесай

Награди „Читател на годината” и „Моето книжно предизвикателство”

 За поредна година Регионална библиотека „ Проф. Беню Цонев ” дефинира премиите „ Читател на годината ”.

По традиция те се раздават в навечерието на светлите рождествени празници. Номинирането е на база безпристрастна настояща статистика за четенето посредством автоматизираната система за заемане на литература.

Най-четящите хлапета в Детски отдел са Константин Цветомиров Сашев от ДГ „ Радост ” със 102 прочетени книги, Виктор Траянов Любенов от ОУ „ Васил Левски ” със 143 прочетени книги и Десислава Любомиров Любенова от ОУ „ Христо Никифоров ” със 159 прочетени книги.

 При възрастните: в категория „ Млад четец ” е Ванеса Николаева Цочева от 11 кл. на Профилирана езикова гимназия „ Екзарх Йосиф I “. В Категория „ Четящо семейство ” бяха отличени Вяра Колева Николова и Димитър Илков Николов. Вяра е четец на библиотеката повече от 15 години. За това време е била постоянно неизменен клиент в отдел „ Заемна ”, точна и правилна. Синът и Димитър, към този момент 18 годишен, от 2010г. е четец на библиотеката.

Категория „ Дългочетие ” за 2022 година беше отличена Мая Тодорова Михова. Мая е четец на библиотеката от дълги години. Редовно посещава отдел „ Заемна ”, и постоянно се интересува от протичащото се в Регионалната библиотека. Това което можем да кажем изрично е, че тя има построени критерии за качествена художествена литература и това е водещо при нейния избор на книги.

 В категория „ Активен четец ” – Паша Георгиева Кирилова. Тя е четец на библиотеката от 2018 година, като от самото начало е деен консуматор на библиотеката.

За първа година предложихме на нашите консуматори и на всички ценители на художествената литература играта „ Моето книжно предизвикателство ”.

 В началото на всеки месец, в границите на 10 месеца, предлагахме две тематики, по които читателите да прочетат книги. В библиотеката попълняха бланки със заглавията по заложените тематики. Благодарим на всичките 20 участника, които се включиха в нашата игра. Трима от участниците, бяха изтеглени посредством чоп и получават ваучер в размер на 30лв. за закупуване на книги.

Победители в играта „ Моето книжно предизвикателство ” са: Поля Костова Крачунова Хамела Пламенова Величкова Маргарита Иванова Василева
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР